15 Mart 2008 Cumartesi

Beyaz is oda takimi

Beyaz is oda takimi, ceyiz sandigimdan
Bu Oda takimini Büyükannem islemisti ve benim ceyizim icin hediye etmisti. Bu cok güzel el emegi göz nuru olan ve makinada islenen ciger deldi ve yasmin modelli takimi sizlerin görmesi icin görüntülüyorum. Bu takim 1 masa örtüsü, 2 sehpa ve 12 peceteden olusuyor. Büyükannem kumasa kendisi modelini cizip, kendisi kumasin telini cekip, makina ile islemis ve kenarina mekik oyasi ile süslemisti. Simdi bu harika oda takimini onun anisina sizlere paylasiyorum, ayni zamanda da Büyükannemi rahmetle aniyorum. Torunu olarak ondan gurur duyuyorum. Son hasta olacagi zamana kadar hic elinden el isi düsmezdi, severek yaptiklari; igne oyasi, tig isi ve makinada nakis isi idi. Bos zamanlarinda bu el islerini yapip cocuklarina ve torunlarina, hatta benim cocuklarima dahi bir vesile ile hediye ederdi.
Ruhun sad olsun Büyükannecigim!






3 yorum:

Dilek Mutfakta dedi ki...

davetini aldım hemen geldim el emeği göz nuru oda takınım harika da ben elme ağacında kaldım bahar doğumlu olduğum içinmidir nedir içim kıpır kıpır çiçek açmış ağaçları gördükçe çocuklar gibi seviniyorum.

. dedi ki...

CANIMMM AYSENIN KIZI OLDUGUN GERCEKTEN BELLII:)))
COK GÜZEL BIR ÖRTÜ TAKIMI OLMUS,BOHCA KENARINIDA COK GÜZEL SÜSLER BU ÖRNEKLER DIYE DÜSÜNÜYORUM:)
AYSECIGIM BURDANDA SANA SEVGILER,CANIM BIR TÜRLÜ BAHARI KARSILIYAMADIK NEDENSE.ARKADASLAR MANGAL KEYFI YAPIYOR INSANIN CANI CEKIYOR HALIYLE.

TATLIM GÜZEL YORUMUN ICIN TESEKKÜR EDERIM,BIYI HAFTALAR DILIYORUM.

Ayse Pamuk dedi ki...

Çok şık bir takım ellerine sağlık