1 Aralık 2008 Pazartesi

Berlin Gezimiz


Alman ve Türk Bayanlarla 21 kisi olarak gittigimiz Berlin gezimizle ilgili fotograflari nihayet ekliyorum.
Otobüs turu ile gittigimiz Berlin gezisi herkes icin cok eglenceli gectigini saniyorum, yanimzda getirilen yiyecekler, molalarda soförün yaptigi sicak kahve ve cayla 7 saatlik cok eglenceli bir yolculuk oldu.


Otele yerlesir yerlesmez, hemen 3 saatlik otobüsle sehir turuna katildik. Bazi gördügünüz fotograflari otobüsden cektigim icin kalitesi düsük oldu. Digerlerini ise gezi sirasinda cektim. Parlemento binasina gece gittik ve resim cekilmesi yasak oldugu icin sizlerle paylasamiyorum, cok muhtesem cam kubbeli bir yapi idi.
Berlin ayisi da karelerden bol bol nasibini aldi ve poz veren yanindaki arkadaslarim da Berlinin keyfini cok güzel cikardilar.
1.

2.

3.

4.

Berlin`de caddeler yilbasi manzaralari ile rengarenk isiklandirilmis.
5.

6.

7.

8.

9. Berlinin sembolü Ayi maketlerini, resimlerini, heykellerini her yerde görmek mümkün.

10.Iki berlin sinirini simgelemek icin bir Rus Askeri sinirda oturmus pasaportlara mühür basiyor.

11.

12.

13.Bu fotografda gördügünüz kisaltilmisi KadeWe (Batinin Alisveris merkezi) koca alisveris binasi harikaydi, ilk giriste yukarda gördügünüz, geyikli ve cam süslemeli yilbasi dekorlari vardi. Her kattinda ayri ayri markali giyim esyalari. En üst kattada yiyecek reon`u ve degisik lokantalar vardi.
1300 Peynir cesidi, 1200 sucuk salam, dünya capinda yemek cesitleri ve salatalari (kisir da vardi), 3400 sarap cesidi, 1000 cay, 120 yag, 120 sirke cesidi v.s. bizleri hayrete düsürdü. Hepimiz bakinma ile kaldik. Cok kalabalik, cok ulustan insan yigini vardi. Cok pahali olan bu alisveris merkezindeki canta dükkani bizilerin hayretine gitti, arkadasimizin eline aldigi cantanin fiyati 5 basamakli olmasi ve saticinin cantayi elimizden eldivenile alip tezgaha koyduktan sonra cantanin özelliklerini anlatmasi da cok ilgincti.
Fiyatlar cep yakar cinstendi!!!

14. Burasida Berlin`inen meshur semti Kücük Istanbulu Kreuzberg.
Türk gibi yasamak isteyenler icin harika bir semt gidince gezilmesi gereken yerlerden. Her adim basi türk, görebilir, simidinden tutunda, berbere, manava, kücük dükkanlara, türk bankalarina kadar sayisiz, cadde boyunca türk alisveris yerlerine bayildik dogrusu. Arkadaslarin hemen hepsi kendini Türkiyede hatta Istanbulda hissedip, öglende Antep lokantasindan yemekleri ikindinde, baklavalarini, aksama dogruda cay ve simitlerini afiyetle yemek icin tüm günü Kreuzbergde gecirmegi yeglediler. Alman arkadaslar, yilbasi pazari icin sehir merkezine gitmek icin bizden ayrilip, biz türk semti ile basbasa biraktilar. Binalrin pencerelerindeki Canak antenlerden ne kadar türk evi oldugu, bazi camlardaki Türk bayraklari yer yer dikkatimizden kacmadi.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Bu kücük Istanbulda gezerken tesadüfen gördügümüz Kreuzberg müzeside Almanyanin göcmen tarihi ile ilgiliydi, diger ülkeler gibi Türkiyeden gelen ilk isci göcmenlerinde tarihcesi burdadaki müzede yerini almisti. Kurani kerim, secadde ayrica caydanlik, caybardagi, gibi Türkleri temsil eden seyler ve Kutsal Kitabimizda sergilenmisti. Berline gelen ilk Türklerin resimleri ve tarihceleri, almanya ya katkilari anlatiliyordu.

5 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Ayşe'cim canım bu görsel geziye tşkler..Gitmiş kadar oldum..
SEVGİLER.

pervin dedi ki...

Ayşecim beni zaman tünelinde gezdirdiğin için teşekkür ederim çok özlemiştim oraları sağol canım öptüm seni...

şengül dedi ki...

ayşe ablacım çok güzel bir gezi olmuş sizin için çok sevindim .
sizin ve ailenizin bayramı kutlu olsun hayırlı bayramlar.

Yaren dedi ki...

Hepsi cok güzel cok begendim.Berlini bende cok merak ediyorum ,insal. bizede kismet olur olari görmek.Süpersiniz:)

SeyyAh dedi ki...

Değerli ve sevgili Gönül Dostumuz...
Bildiğiniz gibi kalp rahatsızlığı olan biriyim. 1,5 ay kadar önce ani ağır bir rahatsızlık nedeni ile uzak kaldım o nedenle sizlere uğrayamadım.
İnşallah kısa zamanda tekrar paylaşımlarda birlikte olabilmek arzusu ile...
Nice sağlık dolu esenlikli günler diliyoruz.