16 Mart 2008 Pazar

Fahri Hizmetller Fuari


Acilis ve erkekler korosu

Pazar günü ikincisi düzenlenen Fahri Hizmetler (veya Gönüllü Calisanlar Furarina) (Ehrenamt Messe) bende sosyal islerde fahri olarak hizmet yaptigim icin ciftciler dernegi üyleleri ile ve belediye ve valiligin tesvikiyle katildim. Cok dolu dolu bir gün daha gecirip, cok güzel övgüler, ve cesitli is teklifleri aldim. Ama bu tekliflerde yine gönüllü calismakla ilgili ve devletin sosyal calismalara fazla bütce ayiramadigindan, fahri hizmet yapacak aramasindan kaynaklanan islerdi. Olsun yinede bos durmaktansa , burdaki yabancilara yararli olmak cok güzel bir duygu. Okullardan, yaslilar yurdundan, hastahaneden, uyusturucu ile mucadele dernegi olan, mavi hacdan teklifler aldim, bakalim ileriki günlerde bunlari nasil degerlendirebilirim. Ayrica, vali, belediye baskani ve degisik kurumlar calismalarimdan dolayi tebrikler aldim, yaptigim isin altin degerinde oldugunu duymak da dogrusu beni gururlandirdi.




Cesitli Organizasyonlarin masalari ve fuar görüntüsü

Ciftci Kadinlar dernegi, iste bu dernekle bir proje yapiyorum.


Burdada engellilere yardim dernegi ve egitilmis bir kopek,



Bu yan masadaki projedeki amac cok güzel, teklif aldim, aslinda bende böyle bir sey yapmak isterim. Yesil Bayan projesi, Fahri Hizmetlerde calisan bayanlar, hastanede veya yaslilar yurdunda hasta ve yaslilara kitap okuyor, yemek yemelerine yardim ediyor, yataktan kaldirip yürütüyor bu gibi islere bu yesil önlük giyen gönüllü bayanlar Fahri Hizmet vererek yardim ediyorlar..

iste bu da bizim masamiz ve daha evel sizlerle paylastigim elislerimizi de masada sergiledik.

kizil hacda da ilk yardimlar icinde calisacak gönüllü araniyor, bir kisa egitimden sonra, bu gibi yerlerde Fahri Hizmetler yapmak mümkün.

Malesef bu sehirde baska hic bir türk kurulusu bu fuara katilmadi.
Fuarin acilis konusmasi ve erkeler korosunun ardindan, herkes masasina dönüp gelen ziyaretciler, yaptiklarini tanitip, yeni üyeler saglamak icin falietlerde bulundular. Alman arkadasimin yaptigi bademli pasta ve benim yaptigim, patatesli kek cok kücük dilimler halinde ziyaretcilere ikram edildi. Patatesli kekimin baharatlari ve tadi cooook nefis oldugundan, cok ilgi cekti ve denendi, defalarca almanlara tarif yazdim.


Bu fuarda ziyaretcilere sundugumuz, Alman arkadasimin yaptigi, Bademli Pasta (daha evel diger blogum olan anneminkiziyim da bu tarifi vermistim), masadaki el isi masa süsleri,

Patatesli pastanin ve bademli pastanin tarifini anneminkiziyim adresimdeki diger blogumdan buraya tiklayarak alabilirsiniz. Bu gördügünüz cicek saksisinida, daha evel arkadaslar, pecete teknigi olarak el ilsi olarak yapmislardi.
Evet cok güzel gecen fuar görüntüleri bu kadar.
Simdi cok merak ettim acaba Türkiyede de böyle calismalar varmi. Ne güzel olur bos zamanlarini degerlendirmek icin böyle Fahri Hizmetlerde calismak, ne dersiniz???

Veee bu gectigimiz carsamba bu fuara katildigimiz icin alman arkadaslar ve ben, belediyeden ve valilikten hizmetimiz icin cicek aldik, cok tesekkürler...

15 Mart 2008 Cumartesi

Beyaz is oda takimi

Beyaz is oda takimi, ceyiz sandigimdan
Bu Oda takimini Büyükannem islemisti ve benim ceyizim icin hediye etmisti. Bu cok güzel el emegi göz nuru olan ve makinada islenen ciger deldi ve yasmin modelli takimi sizlerin görmesi icin görüntülüyorum. Bu takim 1 masa örtüsü, 2 sehpa ve 12 peceteden olusuyor. Büyükannem kumasa kendisi modelini cizip, kendisi kumasin telini cekip, makina ile islemis ve kenarina mekik oyasi ile süslemisti. Simdi bu harika oda takimini onun anisina sizlere paylasiyorum, ayni zamanda da Büyükannemi rahmetle aniyorum. Torunu olarak ondan gurur duyuyorum. Son hasta olacagi zamana kadar hic elinden el isi düsmezdi, severek yaptiklari; igne oyasi, tig isi ve makinada nakis isi idi. Bos zamanlarinda bu el islerini yapip cocuklarina ve torunlarina, hatta benim cocuklarima dahi bir vesile ile hediye ederdi.
Ruhun sad olsun Büyükannecigim!