27 Temmuz 2008 Pazar

Hamburg-Dom Jahrmark


Hamburgdaki bu cok büyük Dom daki Lüne park harikaydi. Kizim, nisanlisi, kiz kardesi, oglum ve ben de beraber gittik. Gezmekle yoruldugumuz, baktikca eglendigimiz müthis bir yerdi.Ardi arkasi bitmeyerek gülen bir palyaco, gercek olup olmadigini bir türlü analayamadim.






Iste bu (Riesenrad) dev teker almancasi buna bende bindim ve Hamburgu kus bakisi görme imkanin oldu.


Pamuk seker satan standlar
Cocuklarin sevgilisi, uzun corapli Pipi
Kura oyunlarindan kazanilacak, kumas oyuncaklar
Pramitler
Suda kaydiraclar

ve Gorilla, yanindan gecerken dikkat!!! Bir kizi yakalamis bile...::))

22 Temmuz 2008 Salı

Lübeck.Travemünder Haftasi


Lübeckin yakinindaki Travemünde de deniz kenarindaki senlik cok güzeldi. Pazar günü dünürlerimizdeki mangal keyfimizin ardindan dünürlerimiz ile buraya gezmeye geldik.

Harika gemiler, yelkenliler.

Bu arabalar kumsalda reklam amaci ile kapilarini acmis, alicilarini bekliyor.


Cesitli cadirlarda degisik konserler ve sanatcilar muziklerini sunuyorlar.

Bira bahcesi olarak ayrilmis yerlerde biralar iciliyor.


Gencler ve cocuklar havalarda ucuyor.

Cesitli meyvalardan icecekler.


Eeee sehir senligi olurda bizim dönerciler olmazmi. Iste burdaki ziyaretciler icin türk dönerciside faliyette.
Gezerken Naime hanim bu otelde Almanyadaki Türk sipiker Gülcan`in dügünün burda oldugunu söyledi.
Son olarak da sizler icin Lübeck in meshur, Marzipan`i yani badem ezmeli sekerlemeleri. Aynen Gaziatepin Fistik ezmesi nasil meshursa Lübeck`inde Badem ezmesi yani Marzipan cok meshur ugrayanlar muhakkak alsin ve tadsinlar....

11 Temmuz 2008 Cuma

Ahududu ve Cilek Tarlasindayiz

Persembe günü cok güzel bir gün gecirdik, ayrica benim dogum günümüde güzelce arkadaslarla kutlamis oldum. Arkadaslarda cok güzel cicekler hediye aldim, hepsinede cok tesekkürler.
Daha evel projemin bayanlari ile randevulasip, bulustuk ve 3 araba ile 13 kisi olarak 12 km uzakliktaki bir köyün ciftligide hem kahve icmege hemde ahududu ve cilek toplamaya gittik. Hava arasira bardaktan bosanircasina yagmurla bizi islatirken bazende günesin acmasi ile isitip yakiyordu, gün boyu böyle devam etti. Ahududu toplamaya baslamadan yagisli toplarken acik, sonunda yine yagmaya basladi. Bizde Allahin bize sundugu bu nefis kirmizi harika tadlari olan ahududulari hem topladik, hemde bol bol yedik.




Havalarin yagmurlu olmasina ragmen cilekler de hala bereketli ve devam ediyordu. Harika lezzette ve kocaman olmus cileklerden de bolca toplandi.
Yagmura karsi hazirlanmis büyük cadirlarda kahvelerimizi icip, nefis pastalarimizi yedik.

Ahududulu Gofret (Waffel)
Ahududulu Pasta
Ahududulu Krem Santili Pasta
Cilekli Gofret (Waffel)


2 Temmuz 2008 Çarşamba

Bahcelerin Acik Kapi Günü


Gecen hafta sonu cumartesi ve Pazar bizim bu eyalette bahcelerin acik kapi günü vardi. Bu etkinlige katilmak istegen ve güzel bahceye sahip olan kisiler daha evelden katilacaklarini bildirip, isimleri bu etkinlik icin cikan dergide yayinlaniyor.
Tüm bahce sevenler bu defterciklere göre acik bulnan adreslerdeki bahceleri geziyorlar. Bahce sahipleride gelen ziyaretcileri gezdirip, bilgilendiriyor.

Iste bu acik kapi gününde bizde arkadasalarla Sibel arkadasimizin dünürleri olan Carolanin bahcesini gezmeye gittik. Gittiyimizde baska sehirden Carolaninda tanimadigi kisiler, ziyarete gelmisler, ve cicekler ve bahcedeki bitkiler hakkinda bilgiler aliyorlardi.






c