11 Mayıs 2009 Pazartesi

Sylt Adasi Gezisi


Alman, Filipin´li, Bosna´li ve Türk bayanlarla grup olarak Sylt adasina geziye gittik.
Hava sicakti ama ada cok rüzgarli, deniz kiyisina dogru dahada sert esen rüzgar arkadaslara battaniyeler satin aldirmak zorunda birakti.
Ada cok muhtesem güzel ve zenginlerin yeriydi. Alman arkadaslar burasi "VIP" yeri dediler. Ünlü kisilerin burda evleri varmis, ev fiyatlarina bir emlakcinin yanidan gecerken bakalim dedik en ucuz ev 598,000€ dan basliyor ve evlerin fiyat yedi basamakli sayilara cikiyordu.

Trenle gittigimiz bu adanin bir özelleigide adaya kadar tren raylarinin dösenmis olmasiydi. Ben bir kere de subat ayinda gitmistim, sularin yükselmis olmasi dolayisiyla sanki deniz yarilmis tren sularin arasindan geciyor gibiydi. Ama bu defa sular cekilmis, denizin icine girdigimizi dahi fark etmedik. Trenden inince bu yesil dev adamlarin heykelleri dikkat cekiyor ve herkes orda fotograf cektiriyor.


Bu güzel evler Sylt adasinin semboli haline gelmis meshur evleri. Tüm bu evlerin özelligi catisinin kamistan yapilmis olmalari.


Sylt Müzesinide gezdik. Müzenein bahcesinde, eskiden yakalanan balina cene kemigi ve omurgalari sergileniyordu.

Kadinlarin esleri baliga gittiginde bir araya gelip danteller örmüsler, el isleri ile ugrasmislar. Bu dantelin örülmesi ne kadar bir zahmetliymis, düsüne biliyormusunuz 24 makaraya sarilmis iplikler bir yastigin üzerinde cokca toplu ignelerle calisiliyor.
Bu küplerde benim anneannemin Zeytinyagi ve un küplerine benziyor::))

Eski alman giyisileri.



Sabah 9.00 da gittigimiz adadan aksam 18.30 da ayrildik, alis veris merkezleri müthis pahaliydi, kiyafet almak imkansizdi. Bir tunuik seklindeki bir elbiseye baktik inanamadik, acaba yanlismi görüyorduk, meger markaliymis onu 1.299.000 € sattiran. Basit bir elbisenin fiyati bu. Bir bozarmis ince basma kisa kollu bluz, kollari lastikli 399,000€ olursa siz varin düsünün. Haa bu arada ada tiklim tiklim kalabalikdi, bazen bir kahve icmek icin dahi yer zor bulduk. Ama yiyecek o kadar pahali olmadigindan, öglen yemegine baligimizi da yemege ihmal etmedik.

Not: Bu adanin daha evelki Fotograflarina burdan bakabilirsiniz.

7 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Ama harika ya..........

TAZE NANE dedi ki...

Bunlar ne güzel fotoğraflar böyle.
Baka kaldım........
Tekrar bakmaya geldim.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

resimler çok güzel.umarım iyi eğlenmişsinizdir.
sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Canım günaydın, çok güzel bir gezi olmuş, fotoğraflarda çok güzel, çok teşekkürler canım.
Canım az önce diğer bloğuna girdiğimde kaldırıldığını yazıyordu, çok üzüldüm, yoksa bir hata mı oluştu bir sorayım dedim. Böylesi güzel bir bloğu kaldırırsan çok yazık olur canım.
Sevgiler...

hamdivehusnucan dedi ki...

merhaba güzel geziniz hoş geçmiş ..ilginç yerler.selamlar

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

gunaydın canım yurt dışı bu ada galıba sevgıler

Hilal,Sen'an ve Rena Geziyor dedi ki...

çok güzel bir gezi olmuş.
Affınıza sığınarak bi öneride bulunmak istiyorum. Bu fotografların üzerine koyduğunuz yazı(anneminkızıyım-maharetler)daha küçük yazılamaz mı?Çok göz yarıyor. Bloğunuzu gezerken sürekli gözümüze takılıyor. Mutlaka her fotoğrafta okuyorum yazıyı, çok yorucu.
Sadece bi öneri. Fotografları korumak adına yaptığınızı biliyorum ama inanın çok yoruyor gözlerimizi.
Ama fotograflar çok güzel. Gezilerinizin devamını dilerim.
Sevgiler