5 Şubat 2008 Salı

Sylt Adasi


Hafta sonu ailecek gittigimiz Sylt adasina trenle denizin icinden yol var, bu adaya gemi veya arabali trenelede gidilebiliniyor. Bizler sadece arabayi almadan güzel bir tren turu ve ada turu yapalim istedik cok güzelde oldu.
Ayni zamanda esimin dogum günüydü ve cocuklar ve ben ona bu turu süpriz olarak dogum günü hediyesi yaptik, Sylte varmak 2 saat sürdü.
Bu pekte güzel cekemedigim kartin resmine dikkatli bakabilirseniz, Sylt yazan yazinin üzerinde trenin adaya denizin icinden gelen yoldaki görüntüsünü farkedebilirsiniz. Gercekten cok ilginc, ve ürkütücü idi, sag ve solunuz deniz trenel ilerliyorsunuz.



Sehir icindeki güzel yapilar

Deniz cok dalgali ve hava buz gibi soguk

Sehir icindeki ilginc heykeller ve resim cektiren turistler





Bu cevrelerde öyle siddetli rüzgarlar oluyorki, onun icin her tarlanin icinde bu yeldegirmenlerinden görmek muükün





bu kadar cok yel degirmeni, gözünüzün alabildigi kadar

Bu Sylt adasinda da, medcezir olayi ile karsilastik, ama havanin soguk olmasi bize bu, denizin gelgit (medcezir) olayina bakmaya firsat vermedi.


Sehirdeki Kilise

Bu cafe de kahvemizi icip, nefis pastamizi yedik,ayni zamanda üzeride otel

yine güzel yapilar

Burasida bir lokanta

üst katindaki terasada yaz aylari da acik yemek yeme yeri mevcut

Adadaki eczane

NOT:
Sylt adasi 99,14km karelik yüz ölcümü ile Almanyanin 4. büyük ve Almanyanini kuzeydenizindeki de en büyük adasidir. Karadan 9 ile 16 km kadar uzaklikltadir, 11 km uzunlugunda Hindenburgerdamm adindaki setle almanya ya baglidir. Adanin dogu tarafinda Medcezir olayi ve yaklasik 30km sahili vardir.

Hiç yorum yok: