16 Ekim 2009 Cuma

Lahana Müzesi


Bu pazartesi günde Grubum Rio Tokyo ile Almanyanin meshur bölgesi Dittmarschen bölgesindeki Lahana müzesine gittik. Ayrica almanlarin lahanayi nasil ekip bictikleri ve nerelerde kulandiklari ile bir de müzenin altindaki tursu fabrikasini gezip oranin sahibi kurcusu 2 beyden bigilendirici konusma dinledik ve Lahana tursu (sauerkraut) ile yaptigi degisik salatalarin tadina baktik. Lahana ile kendisinin buldugu buluslari, icatlari dikkat ve ilgi ile izledik. Bu fabrikada ve lahan tarlalarinda cok türk kadin ve erkegin calistiklarini ve katkida bulunduklarini ögrendik.
Müzeyi gezdikten sonra müze ve fabrika kurucusu bey geldigimiz icin tesekkür edip, bizlere cok güzel bir cafe yi de tavsiye etti. Denizin cekildigi gelgit olayinin oldugu bölgeye cok yakin olan setlerle ve doga harikasi ile bas basa harika bir ciftlik yerinde nefis pastamizi yiyip, kahvelerimizide yudumladiktan sonra eve dönmek üzere yola ciktik. Yol üzerlerinde ciftliklerde satis yapilan yerin birinde de durarak bolca lahana, havuc, karnabahar, pirasa, corbalik sebze ve kereviz alarak oradan ayrildik.
Aslinda cok ilginc ve muhtesem idi yazilacak anlatilacak o kadar sey varki, ben kisa keserek sizleri cektigim bu fotolarla basbasa birakiyorum.

4 yorum:

SeyyAh dedi ki...

Ne kadar ilginç...
Doğrusu çok güzel düşünmüşler, sizler için de güzel bir zaman paylaşımı olmuş.
Yediklerinize gelince...
Afiyet olsun. :-)

Damak Tadı dedi ki...

Orada olmyı çok isterdim tatlım..Paylaşımın için teşekkürler..Sevgiler..

Baharcicegi dedi ki...

Almanlarin en sevdigi sebzedir lahana,faydali bol alisverisli gecmis geziniz yorulmussunuz ma ictiginiz kahveler yorgunlugunzu almistir
sevgiler

Esra dedi ki...

Çok güzel bir düşünce,sizler için farklı bir gün olmuş,keşke burdada yapılsa böyle güzel paylaşımlar.