18 Haziran 2010 Cuma

Schleswig Holstein Eyalet Günü (Schleswig Holstein Tag)


SH Eyalet günü Rendsburg da, havaninda güzel olmasi ile cok güzel gecti. 2 yilda bir yapilan bu etkenlik, bu yilda Rendsburg da yapildi. Tüm SH eyaletindeki kuruluslarin ve derneklerin, ünversitelerin katilimi, cok güzel bir organizma ile her sey mükemmel idi.
Arkadaslarla beraber burdaki Ciftciler derneginin cadirinda kitap satisimizi yaptik ve yaptigimiz böreklerden de tadimlik ziyaretcilere ikramda bulunduk.
3 yil önce yaptigimiz Integration projesinin müthis bir ses getirmesi, katilan 12 türk arkadaslarimin ve 12 alaman arkadaslarimin bu projeye verdigi katki ve renk bir kitap olarak cikti. Alaman ve türk yemekleri ayrica bir yillik projede yaptigimiz tüm gezi ve kültürel ve dini etkenliklerimiz bu kitapda mevcut. Son sayfasinda ise 17 kisilik bu grup arkadaslar ile gittigimiz Istanbul gezimiz, simdiye kadar esine cok nadir rastlanan bir proje olarak yanki uyandirdi.
iste bu eyalet gününde bizde (Buttercrem und Börek)"Teryagili krema ve Börek" adli kitabimizi tanittik ve sattik. Tabi kitabin adi böyle olunca, böreklerde tadimlik olarak ikram etmek mükemmel oldu.
Ben durdugum müddetce 7 kitap sattim, diger arkadaslarda bu kitabimizdan sattilar.
Ayrica kitabimiz, SH eyaletinde kitapcilarda, ve duyanlar baska eyaletlerden de sparis vererek satin aliyorlar. Daha evelde bu kitabimiz hakkinda yazmistim, ayni hiz ile kitabimiz meraklilarin dikkatini cekmeye devam ediyor.
Bu arada NDR televiziyonuna davet edildik, projeyi yöneten Sigrid ile ben gidecegiz.
Ne gibi bir program ve yayin olacak su anda hic bilgim yok, gelismeleri bildirecegim.

3 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
kutluyorum.Ne güzel şeyler başarmışsın. Sevgiyle yapılan her şey kişiye geri mutluluk olarak dönüyor, buna ne güzel örneksin.
Televizyon çekiminde de başarılar dilerim.
Sevgiyle kal.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
kutluyorum.Ne güzel şeyler başarmışsın. Sevgiyle yapılan şeyler kişiye mutluluk olara geri döndüğüne ne güzel örneksin.
Televizyon çekiminde de başarılar dilerim.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Gerçekten süt çıkıyor mu bu inekten. :) Ayran çıkanı vardı galiba.